ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ΄ τάξης: Ταξιδεύοντας σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς!
13. 03. 2022

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε στη Γ΄ τάξη! Με τη δύναμη των βιβλίων και του μυαλού πήγαμε σε κόσμους μακρινούς... Πρώτα, όμως, μιλήσαμε για τα ταξίδια και φτιάξαμε νοητικούς χάρτες αλλά και μια γωνιά με ενθύμια στην τάξη μας, για να μας ταξιδεύει!

 

Κάθε ταξίδι, πραγματικό ή φανταστικό, για να γίνει, χρειάζεται κι ένα μεταφορικό μέσο! Υπάρχουν τα συνηθισμένα αλλά κι εκείνα που μας εντυπωσιάζουν με το σχήμα και τις ιδιότητές τους, όπως ένα αερόστατο! Με τη βοήθεια της κας Στεφανίας, υπεύθυνης STEAM, μιλήσαμε για τις αρχές λειτουργίας του αερόστατου και το είδαμε να πετάει στην πράξη!

     

 

Συνεχίζοντας τα ταξίδια μας, ταξιδέψαμε παρέα με τον πλοίαρχο Νέμο και το υποβρύχιο Ναυτίλος! Με αφορμή το έργο “20.000” λεύγες κάτω από τη θάλασσα, φτιάξαμε με τη συνεργασία της κας Χρύσας, υπεύθυνης του Ομίλου Παιδικής Αρχιτεκτονικής, τον κόσμο του βυθού και τον μυστηριώδη Ναυτίλο. 

     

     

     

 

Τι έτρωγαν οι άνθρωποι στο παρελθόν; Πώς η τροφή επηρέαζε τα μεγάλα ταξίδια των ναυτικών και πώς άλλαξε η διατροφή των ανθρώπων μέσα στα χρόνια; Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις μάς απάντησε η διατροφολόγος μας, κα Δάφνη Νταλάπα!

 

Στο μάθημα των Εικαστικών κατασκευάσαμε με πηλό τη σχεδία του αγαπημένου μας Οδυσσέα που δεν ταξίδεψε και λίγο!

     

 

“The different nations of the world had different customs”. Students were enchanted by the age old tale of Gulliver's Travels. We followed Gulliver along in his journey to many nations and in small groups students documented their observations by describing the settings and depictions of the faraway lands.

 

Το δικό μας πραγματικό ταξίδι δεν ήταν τόσο μακρινό... Κάναμε μια ωραία πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ Σου και απολαύσαμε τη φύση και τον υπέροχο καιρό!

     

     

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!