ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ένα Δημιουργικό Ταξίδι της Β΄ Τάξη στο Γαλατικό Χωριό
10. 10. 2023
Το ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της μάθησης δεν σταματά ποτέ για τη Β΄ τάξη του σχολείου μας. Με αφετηρία τη θεματική ενότητα "Πού πήγε ο Οβελίξ;", τα παιδιά μας βρέθηκαν να αναλαμβάνουν τον ρόλο του αρχιτέκτονα για να δημιουργήσουν το δικό τους Γαλατικό χωριό, βασισμένοι στις αγαπημένες τους ιστορίες και την πλούσια φαντασία τους.
Με την καθοδήγηση και την πολύτιμη βοήθεια της αρχιτέκτονα της σχολής, κυρίας Χρύσας Πολύζου, τα παιδιά χρησιμοποίησαν πηλό για να κατασκευάσουν τις κατοικίες του χωριού. Δεν παρέλειψαν να προσθέσουν χρώμα, να δημιουργήσουν ένα οδικό δίκτυο και να εντάξουν φυσικά υλικά στον σχεδιασμό τους, προσδίδοντας έτσι ζωή και ρεαλισμό στο χωριό τους. Το αποκορύφωμα αυτής της δημιουργικής διαδικασίας ήταν η προσθήκη των τεράστιων μενίρ και του ξακουστού μαγικού ζωμού των Γαλατών, πράγματα που έκαναν το χωριό να φαίνεται σαν βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού.
Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ περισσότερο από μια απλή κατασκευή. Ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά, μέσα από τη δημιουργική τους έκφραση, να μάθουν την αξία της ομαδικής εργασίας, της προσοχής στη λεπτομέρεια και να γνωρίσουν διάφορα εκπαιδευτικά πεδία, όπως τις τέχνες και την αρχιτεκτονική.
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!