ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Τα Μυστικά του Σέιχ-Σου - Εκπαιδευτική Εξόρμηση της Β΄ Τάξης
16. 10. 2023
Στην Β΄ τάξη του σχολείου μας, η μάθηση και η περιπέτεια συναντήθηκαν σε μία συναρπαστική εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου. Μέσα από τη θεματική ενότητα "Περπατώ μες στο δάσος", οι μικροί μας εξερευνητές έκαναν μια βαθιά κατάδυση στον μαγικό κόσμο της φύσης.
Η περιπέτειά τους ξεκίνησε μέσα από την τάξη, όπου αφιέρωσαν χρόνο μελετώντας πληροφορίες για το δάσος, τη χλωρίδα και την πανίδα του, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Συζήτησαν για την αξία της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και την σημασία της ορθής συμπεριφοράς στο δάσος, ενισχύοντας την οικολογική τους συνείδηση.
Για την εξόρμηση, ετοίμασαν υγιεινά σνακ, συνδυάζοντας την εκδρομή με την ορθή διατροφή, και στη συνέχεια ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο δάσος. Φτάνοντας εκεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα διάφορα είδη φυτών που είχαν μελετήσει, ενισχύοντας τη θεωρητική τους γνώση με πρακτική εμπειρία.
Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ περισσότερο από μια απλή εκδρομή. Ήταν μια ζωντανή εκπαιδευτική περιπέτεια που τους έδωσε την ευκαιρία να συνδυάσουν τη μάθηση με την περιήγηση, να αναπτύξουν την αγάπη τους για τη φύση και να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου γύρω τους.
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!