ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μια εκπαιδευτική και διασκεδαστική περιπέτεια με τη Β' Δημοτικού στην αναζήτηση για τον θησαυρό!
13. 12. 2023
Στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης θεματικής ενότητας "Μόνος στο σπίτι", οι μαθητές της Β τάξης έζησαν μια περιπέτεια που θα ζήλευε ακόμη και ο ίδιος ο Κέβιν Μακάλιστερ! Πληροφορήθηκαν μέσω αφισών ότι οι περιβόητοι ληστές της διάσημης ταινίας είχαν δραπετεύσει και κατευθυνόντουσαν προς το σχολείο τους. Τι καλύτερο από το να μετατρέψουν αυτή την πρόκληση σε μια εκπαιδευτική εμπειρία; Οι μαθητές, συνεργαζόμενοι με την αρχιτέκτονα της σχολής, κυρία Χρύσα Πολύζου, πήραν τα μέτρα τους. Με ζωηρή φαντασία και απίστευτη δημιουργικότητα, σχεδίασαν παγίδες για τις διάφορες εισόδους και εξόδους του σχολείου, αξιοποιώντας την κάτοψή του. Η διαδικασία αυτή δεν αποτέλεσε μόνο μια ευκαιρία για εξάσκηση των δεξιοτήτων τους στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, αλλά και μια ευκαιρία να εξερευνήσουν την αξία της συνεργασίας και της στρατηγικής σκέψης.
Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του STEM, κυρίας Σοφίας Κουβαλάκη, οι μαθητές ετοίμασαν μακέτες για διάφορες παγίδες. Αυτή η φάση του project έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εφαρμόσουν την επιστημονική τους γνώση σε πρακτικά προβλήματα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητα να σκέφτονται εκτός των συνηθισμένων πλαισίων.Και το κλείσιμο της ιστορίας; Όταν οι φανταστικοί ληστές "έφτασαν" στο σχολείο, τα παιδιά έπρεπε να ακολουθήσουν τα διάφορα στοιχεία που είχαν συλλέξει, να ερευνήσουν διάφορα σημεία του campus και να συνεργαστούν με το προσωπικό της σχολής για να λύσουν το μυστήριο του κλεμμένου υλικού.
Μέσα από αυτό το project, οι μαθητές της Β' τάξης δεν απολαμβάνουν μόνο τη διασκέδαση και την περιπέτεια, αλλά και αναπτύσσουν δεξιότητες που είναι πολύτιμες τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στη ζωή γενικότερα.
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!