Στη Δ' τάξη στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Υγιεινή Διατροφή’ υποδεχτήκαμε την κα Νάντια Γρηγοριάδου, STEM Academy Coordinator, για να κάνουμε και πάλι πειράματα σχετικά με τη διατροφή!
Αυτή τη φορά μας απασχόλησε η γλουτένη που υπάρχει στο ζυμάρι και πώς διάφορα υλικά μπορεί να επηρεάζουν πόσο μαλακό ή σκληρό θα είναι το ζυμάρι μας. Βάλαμε τις ποδιές μας και μεταφερθήκαμε στην αίθουσα STEM, όπου χωριστήκαμε σε ομάδες.
Εκεί έπρεπε να φτιάξουμε 4 ζυμάρια με διαφορετικά υλικά (νερό, ξύδι, λάδι, αλάτι) και έπειτα να συγκρίνουμε ποιο ήταν πιο μαλακό και πιο ποιο σκληρό. Η κυρία Νάντια μας έδωσε και την εξήγηση του γιατί συμβαίνει αυτό, όλα οφείλονται στη γλουτένη!