ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Δίχως νερό ο μύλος δεν αλέθει! (STEM)
31. 03. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος «Νερό», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης, φόρεσαν τις εργαστηριακές ποδιές τους και βγήκαν στην αυλή για να φτιάξουν τους δικούς τους νερόμυλους! Αρχικά, θυμήθηκαν τι είναι ο νερόμυλος, πώς λειτουργεί και σε τι εξυπηρετεί. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και η κάθε μία πήρε τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε για την κατασκευή: πλαστικά ποτήρια, δύο χάρτινα πιάτα και ένα μολύβι. Με τη βοήθεια της δασκάλας, συρράψαν τα ποτήρια ανάμεσα στα δύο πιάτα και τα διαπέρασαν με ένα μολύβι στη μέση, με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας τροχός.

Αφού ολοκλήρωσαν όλες οι ομάδες την κατασκευή, ήρθε η ώρα της δοκιμής! Ένα παιδί κρατούσε τον νερόμυλο και τα υπόλοιπα έριχναν νερό με το μπουκαλάκι τους. Η αποστολή μας στέφτηκε με επιτυχία και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Θα το δοκιμάσουμε και στο σπίτι!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!