ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Στ' τάξης: Σπίτι μας είναι η Γη - Οι λαοί του κόσμου
15. 01. 2023

Προσπαθώντας να εμφυσήσουμε στους μαθητές και στις μαθήτριές την έννοια του Global Citizenship, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα φετινά projects το project «Σπίτι μας είναι η Γη – Οι λαοί του Κόσμου»!

Η ετερότητα, οι αυτόχθονες λαοί, οι άνθρωποι που ζουν τελείως διαφορετικά από εμάς, οι πρόσφυγες του τότε – δηλαδή οι συγγενείς μας – και του τώρα, αλλά και οι διαφορετικές κατοικίες και κουλτούρες, ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν τα παιδιά.

Με αφορμή το μάθημα της Γεωγραφίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν για το πώς ζουν οι άνθρωποι στις πολικές περιοχές, στις ερήμους και στα τροπικά δάση. Γνώρισαν αυτόχθονες λαούς και μελέτησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, σύγκριναν τους διαφορετικούς τρόπους διαβίωσης και τους συσχέτισαν με τις τοπικές συνθήκες, αλλά και με την έννοια της πυκνότητας του πληθυσμού.

Aφού απέκτησαν μια ολοκληρωμένη άποψη για τον κάθε αυτόχθονα λαό, κλήθηκαν – στο πλαίσιο το μαθήματος της Γλώσσας – να επικοινωνήσουν με ένα ταξιδιωτικό γραφείο, ώστε να οργανώσουν ένα ταξίδι στον λαό της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας το επικοινωνιακό πλαίσιο της επιστολής και ταυτόχρονα τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Συνδυάζοντας έπειτα τις γνώσεις τους, κατασκεύασαν σε ομάδες και υπό την καθοδήγηση της υπέυθυνης του τμήματος παιδικής αρχιτεκτονικής, κας Χρύσας Πολύζου, μακέτες κατοικιών αυτόχθονων λαών.

Εξετάζοντας τις συνθήκες ζωής σε άλλους τόπους, μίλησαν και για τα φυσικά φαινόμενα, τις φυσικές καταστροφές και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν με τη βοήθεια της υπεύθυνης Stem κας Σοφίας Κουβαλάκη, έναν προσομοιωτή σεισμού, αξιοποιώντας τα εκπαιδευτικά πακέτα LEGOWedo2.

Εντάσσοντας το μάθημα της Ιστορίας, συζήτησαν για τους διωγμούς των πληθυσμών την περίοδο της Τουρκοκρατίας τις παροικίες των Ελλήνων.

Six graders traveled back in time and immersed themselves in stories, artworks, and ancient traditions spanning more than 60,000 years. They learned and connected with the diverse Aboriginal Cultures of Australia by taking a virtual guided tour with their favorite Ozzie, Ms Helen Apostolides soaking in history from ancient rock-art sites and Dreamtime stories to wartime heroics, pioneering adventures and outback charm.

Το project της Στ' τάξης ολοκληρώθηκε μέσα από τη δημιουργία και παρουσίαση infographics για τους λαούς του κόσμου.

https://padlet.com/mloula/padlet-rw3m4b7n5wpdazv9 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!