ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project E' τάξης: Πηγές Ενέργειας... Πηγές Ζωής!
08. 11. 2021

Φέτος η ενασχόληση των μαθητών και των μαθητριών της Ε’ τάξης με τα projects ξεκίνησε από τη θεμελιώδη έννοια της ενέργειας και από το πώς η κατανάλωσή της μπορεί να προστατέψει ή να καταστρέψει τον πλανήτη μας!

Τα παιδιά ξεκίνησαν μελετώντας μια πληθώρα αυθεντικών κειμένων σχετικά με τα δάση και τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, με τη χρήση των πλαστικών και τη μείωσή της, με τα παράδοξα που συμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής! Ταυτόχρονα, έγραψαν τα δικά τους κείμενα με καλές πρακτικές που μπορούν να προστατέψουν το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά με το μάθημα της Φυσικής, όπου γνώρισαν τις μορφές ενέργειας, αλλά και τις πηγές τους τόσο τις συμβατικές όσο και τις ανανεώσιμες. Μόλις απέκτησαν αυτές τις γνώσεις πήραν τις πυξίδες τους και ακολουθώντας οδηγίες προσανατολισμού περιηγήθηκαν στο campus και κατέγραψαν όλες τις πηγές ενέργειας που βρήκαν!

Αφού, λοιπόν, προσέγγισαν βιωματικά τις έννοιες των πηγών ενέργειας, ασχολήθηκαν με τη βασική πηγή ενέργειας, τον ήλιο! Αναγνωρίζοντας τα θετικά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατασκεύασαν τον δικό τους ηλιακό φούρνο, σε συνεργασία με τη STEAMcoordinator, κ. Στεφανία Λάμπουρα. Τοποθέτησαν μες στους φούρνους τα τοστάκια τους και παρατήρησαν πώς μετά από κάποιες ώρες στον ήλιο, ο φούρνος τους λειτούργησε!

Στο μάθημα του «Ψηφιακού Πολίτη», μελετήσαμε την τάση του Internet of Things. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη θετική επίδραση που αυτό έχει, όχι μόνο στην οικονομία , αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Μελέτησαν την ιδέα των «έξυπνων πόλεων» και σε συνεργασία με την υπεύθυνη Παιδικής Αρχιτεκτονικής, κ. Χρύσα Πολύζου, ανασχεδίασαν το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να ακολουθήσει κι αυτό την ίδια τάση.

Τέλος, στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά, ως ομάδα Go Green AFS, υιοθέτησαν ένα δέντρο!

This drizzly season, fifth graders are showering love on our planet! Do you want to restore green cover and balance in nature? Do you want to safeguard essential natural resources? Do you want to encourage a greater appreciation of the environment? Adopt a tree just like the Go Green AFS Team! Awareness deepening posters, pledges to fulfill Go Green actions, Grove games and actually adopting a tree enabled the team to work together as leaves on a tree and make a green commitment to the AFS community. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!