ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Επαγγελματικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Peace Jam - elpida project.
02. 06. 2023

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 το club εθελοντισμού του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Peace Jam, ολοκλήρωσε το πιο σημαντικό ίσως project, το elpida project.

Σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία elpida home, η οποία με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρέχει δωρεάν  υπηρεσίες σε ένα σύνολο ωφελουμένων που ανήκουν στον προσφυγικό αλλά και στον τοπικό ευάλωτο πληθυσμό, οι μαθητές του clubεθελοντισμού γνώρισαν  20 παιδιά από το Αφγανιστάν, ηλικίας 4-15 ετών που φιλοξενούνται στη Σίνδο, ως ενδιάμεση στάση και σε αναμονή της προετοιμασίας των απαραίτητων εγγράφων για τη χορήγηση ασύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και του Καναδά.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάιο, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν  5 Σάββατα  στους  χώρους της σχολής και άλλα 3 Σάββατα με μεγάλη χαρά το clubεθελοντισμού αποδέχτηκε  την πρόσκληση των προσφύγων να επισκεφτούν το "σπίτι" τους.

Κάθε μήνας είχε ξεχωριστή θεματική, με στόχο να βοηθηθούν  τα παιδιά να ενταχθούν κοινωνικά και να γνωρίσουν και τον δικό μας πολιτισμό. Έτσι τον Οκτώβριο μαζέψανε φύλλα και καρπούς και φτιάξανε έργα τέχνης με θέμα το φθινόπωρο. Τον Δεκέμβριο στολίσανε χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο Άγιος Βασίλης-έκπληξη μοίρασε δώρα σε όλους, δώρα που τα μέλη του club αγόρασαν ξεχωριστά για το κάθε παιδί. Τον Φεβρουάριο φτιάξανε μάσκες και γιορτάσανε τα καρναβάλια.

Τα παιχνίδια στο γυμναστήριο, οι βόλτες στο campus, τα βραχιολάκια που φτιάξανε, τα τραγούδια που χορέψανε, τα ματς ποδοσφαίρου που σχεδόν πάντα "χαρίζανε", οι αγκαλιές, τα πειράγματα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας και αποτελούν μαθήματα ζωής. Η χαρά των μαθητών  ήταν ακόμα πιο μεγάλη κάθε φορά που έλειπε  κάποιο παιδί γιατί αυτό σήμαινε οτι κατάφερε και έφυγε με την οικογένεια του για την Αμερική.

Για αυτά τα παιδιά πρόσφυγες που μπορέσαμε να τα κάνουμε να χαμογελάσουν ξανά, για αυτά είμαστε περήφανοι...

Peace Jam   -   elpida project.
Peace Jam   -   elpida project.
Peace Jam   -   elpida project.
Peace Jam   -   elpida project.
Peace Jam   -   elpida project.
Peace Jam   -   elpida project.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!