ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Επαγγελματικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Διαχείριση άγχους και αποτελεσματική μελέτη"
26. 01. 2017

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου, συμμετείχαν σε μία βιωματική συνάντηση με θέμα "Διαχείριση Άγχους -  Μελέτη". Υπεύθυνες για το πρόγραμμα ήταν η ψυχολόγος κ. Ελένη Περράκη και η κ. Κατερίνα Σταματίκα, ειδική Παιδαγωγός των σχολείων μας.  

Στόχος μας ήταν να συζητήσουμε με τα παιδιά για το άγχος και τις διάφορες μορφές του, για το πως το αντιμετωπίζουμε αλλά και για το πως το συνδέουμε με τη σχολική ζωή. Ακόμα θέλαμε να δώσουμε στους μαθητές και ορισμένες πρακτικές οδηγίες που θα τους βοηθήσουν για μια αποτελεσματικότερη μελέτη.

Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μαθητές, τους βγάλαμε από την παραδοσιακή τάξη, τους κεράσαμε ζεστό τσάι και υγιεινές μπάρες δημητριακών, ακούσαμε ειδική μουσική χαλάρωσης και είδαμε ωραίες φωτογραφίες από το φυσικό μας περιβάλλον. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο τους δείξαμε και τρόπους αντιμετώπισης του άγχους τους.

Τους δώσαμε πληροφορίες για το "παραγωγικό άγχος", αλλά και για κάποια συμπτώματα του άγχους στο σώμα μας. Ακούσαμε τι τους αγχώνει περισσότερο, αλλά και πως το αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

Τους ζητήσαμε να συνεργαστούν και να ζωγραφίσουν μία αφίσα με θέμα " Άγχος και σχολική ζωή" και να μας την παρουσιάσουν. Από τη δραστηριότητα αυτή εκμαιεύσαμε και πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη τους.

Τέλος, μιλήσαμε για τις διαφορές “μελετώ” και “διαβάζω” και ανταλλάξαμε απόψεις για το τι μπορεί να βοηθήσει τον καθένα την ώρα της μελέτης. Καταλήξαμε στο γεγονός πως όποιο μαθησιακό στυλ και αν έχει ο καθένας μας, η οργάνωση και η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι η καλύτερη βοήθεια.

Θεωρούμε πως μετά από αυτή τη διαδικασία όλοι βγήκαμε κερδισμένοι. Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη βιωματική μας συνάντηση.

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
Βιωματικό εργαστήρι με θέμα
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!