Στις 31-10-2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης, ειδικότητες Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής και Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων επισκέφθηκαν στα Σήμαντρα της Χαλκιδικής την μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας ελαιολάδου Αφοι Καλανδαρίδη και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παρακολουθώντας τις διαδικασίες παραγωγής ελαιολάδου και της συσκευασίας του.
Ακολούθησε επισκεψη στην μονάδα επεξεργασίας βρώσιμων ελιών των αδελφών Τσολακίδη. Εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εκπίκρανσης και ζύμωσης των ελιών, καθώς και τον τρόπο εκπυρήνωσης των ελιών. Στο τέλος δοκίμασαν τα προϊόντα της επιχείρησης - ελιές πράσινες και μαύρες αλλά και ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, σκόρδο ή αμύγδαλο.
Η επισκεψη έκλεισε στις Καλύβες Χαλκιδικής με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΠΛΑΣΤ, όπου είδαν τον τρόπο παραγωγής και δημιουργίας πλαστικών φιαλών που προορίζονται για τα τρόφιμα.
Τέλος, στις διπλανές εγκαταστάσεις των εμφιαλωμένων νερών ΑΘΩΣ, παρακολούθησαν τον τρόπο εμφιάλωσης του νερού και στο τέλος ξεδιψασαν με το νερό.