Οι μαθητές της ειδικότητας 'Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών', στο πλαίσιο των εργαστηρίων της Μεταποίησης Φυτικών Προϊόντων παρασκεύασαν σπιτική μπύρα. Η παρασκευή έγινε με εκχύλιση βύνης για την παρασκευή μπύρας τύπου Ale, αλλά και με έτοιμο εκχύλισμα βύνης για την παραγωγή μπύρας τύπου Pils.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζύμωσης, ακολούθησε εμφιάλωση και ωρίμανση. Έτσι, οι μαθητές απέκτησαν ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή μπύρας, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο (μαθήματα και επισκέψεις σε ζυθοποιείο), όσο και σε πρακτικό γνωρίζοντας τους τρόπους παραγωγής μπύρας.