Το εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων του Επαγγελματικού Λυκείου και η τεχνογνωσία των καθηγητών του πρωινού και του απογευματινού προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να εργαστούν, να μελετήσουν και να δημιουργήσουν τρόφιμα από επεξεργασία των φυτικών προϊόντων που οι ίδιοι παράγουν στο αγρόκτημα.
Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία οινοποίησης, παράγουν γλυκό από σταφύλια και μαρμελάδα από ρόδια και κυδώνια, επεξεργάζονται μελιτζάνες και ελιές, μεταποιούν σαλιγκάρια και μελετούν την αλλοίωση των τροφίμων.