Οι μαθητές της Α Επαγγελματικού Λυκείου, στο πλαίσιο των απογευματινών εργαστηρίων Χημείας πραγματοποίησαν πειράματα χρησιμοποιώντας αλάτι, ζάχαρη, ιώδιο(στερεό), σόδα, KI(s), NaCl(s), λάδι και οινόπνευμα με σκοπό να διακρίνουν τις έννοιες “ομογενές” και “ετερογενές” μείγμα, “κορεσμένο” και “ακόρεστο διάλυμα” και “διαλυτότητα”.
Επίσης, προσδιόρισαν πειραματικά τη διαλυτότητα μιας στερεής ουσίας και διερεύνησαν τη σχέση της φύσης του διαλύτη, της θερμοκρασίας και της πίεσης με τη διαλυτότητα της ουσίας.