Την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ τάξης, ειδικότητας Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων, επισκέφθηκαν τους χώρους της Δ.Ε.Θ., όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση Κρητικών προϊόντων και τροφίμων, αλλά και άλλων παραδοσιακών τροφίμων και ποτών από άλλες περιοχές. Οι μαθητές δοκίμασαν διάφορα κρητικά τυριά όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ανθότυρο, αλλά και τυριά με καρυκεύματα (με γέμιση μπούκοβο, θυμάρι, κ.α.), μέλι θυμαρίσιο, λάδι, αλλά και πολλά γλυκίσματα. Γνώρισαν και δοκίμασαν νέα προϊόντα για αυτούς όπως χαρουπόμελο. Είδαν και πολλά ποτά όπως η παραδοσιακή ρακή, ρακόμελο αλλά και κανελάδα Κιμώλου, ενώ μερικοί απόλαυσαν και πιροσκί με γύρο. Εντύπωση τους έκαναν και τα προϊόντα αλόης αλλά και σπιρουλίνας και πήραν πολλές πληροφορίες για όλα αυτά τα προϊόντα.