ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Συμμετοχή του έργου TERMINET στην εκδήλωση του Cluster InoFA
29. 01. 2024
Στις 26 Ιανουαρίου 2024, το έργο TERMINET (nexT gEneRation sMart INterconnectEd ioT) συμμετείχε με επιτυχία σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το cluster InoFA, αναδεικνύοντας τον ρόλο του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των τροφίμων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο "Διαμέλας Κρεοπωλείο", μέλος του cluster InoFA, και αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για την ενημέρωση των μελών του InoFA σχετικά με τις τεχνολογικές καινοτομίες που προάγουν την ανάπτυξη του τομέα.
 
Το InoFA (Internet of Food Alliance) αποτελεί έναν Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας που συγκεντρώνει ερευνητικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πάροχους τεχνολογίας και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων. Σκοπός του InoFA είναι να στηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτικής και τροφοδοτικής αλυσίδας, προωθώντας την υιοθέτηση υψηλής τεχνολογίας στα παραδοσιακά επαγγέλματα που συνδέονται με την παραγωγή τροφίμων και την εφοδιαστική αλυσίδα.
 
Στην εν λόγω εκδήλωση, το έργο TERMINET προέβη σε σημαντική παρουσίαση, επισημαίνοντας τη σημασία της καινοτομίας στον κλάδο της γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων. Η πλατφόρμα του TERMINET και ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη συλλογή δεδομένων παρουσιάστηκαν ως κρίσιμοι παράγοντες για την επίτευξη αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η τεχνική Federated Learning (FL) που χρησιμοποιεί το TERMINET επιτρέπει την αξιοποίηση ενός μεγάλου αριθμού συσκευών Internet of Things (IoT) και τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων για την παραγωγή επιδόσεων υψηλής ποιότητας.
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μέσω του Innovation and Impact HUB, είναι leaders του Use Case 1 με θέμα "User-Centric Devices in Smart Farming". Η παρουσία του TERMINET στην εκδήλωση του InoFA αντικατοπτρίζει τη στενή συνεργασία μεταξύ της επιστήμης, της τεχνολογίας και του τομέα της γεωργίας για τη δημιουργία μιας αειφόρου και καινοτόμου αγροτικής παραγωγής.
 
Αριθμός έργου: 957406
Διάρκεια: 39 μήνες
 
Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "HORIZON 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Νο 957406 (TEMRINET).
 
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζουν μόνο την άποψη των συγγραφέων. Η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση αυτών των πληροφοριών.
 
 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!