ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Έγκριση έργου Interreg - IPA CBC IDEAS
29. 04. 2022

Το έργο Interreg - IPA CBC με τίτλο “IDEAS – Καινοτομία, Ανάπτυξη και Απασχόληση στον Αγροδιατροφικό Τομέα” εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA «Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020». Το έργο είναι διάρκειας 18 μηνών.

Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν κλάδο με κεντρική σημασία για τις οικονομίες τόσο της Ελλάδας όσο και της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς ανάπτυξη. Το έργο “IDEAS – Καινοτομία, Ανάπτυξη και Απασχόληση στον Αγροδιατροφικό Τομέα” έχει δημιουργηθεί από φορείς με εμπειρία στην αγροτική ανάπτυξη και τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίοι επενδύουν συστηματικά στην έρευνα και στην καινοτομία στον κλάδο.
 
Ωστόσο, ο τομέας αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη καταρτισμένων ανθρώπινων πόρων που είναι ικανοί να προσαρμοστούν στις δυναμικές προκλήσεις του φυσικού και αγοραστικού περιβάλλοντος. Εδώ επιδιώκει να κάνει τη διαφορά το έργο IDEAS.
 
Το έργο IDEAS σκοπεύει να κατευθύνει την ενέργεια και τα προσόντα των νέων επαγγελματιών για να επιφέρει καινοτομία και να αυξήσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα στον τομέα.
 
Συγκεκριμένα, επιδιώκει να λειτουργήσει συμπληρωματικά με άλλα εργαλεία πολιτικής, όπως το IPARD II Programme 2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και το RIS3 Κεντρικής Μακεδονίας και να καλύψει εντοπισμένες, αλλά ανεκπλήρωτες ανάγκες.
 
Ο επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Ίδρυμα για την Τοπική Ανάπτυξη και την Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών - Γευγελή και το εταιρικό σχήμα απότελέιται από τον Όμιλος Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής (Perrotis College) και το Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης της Βόρειας Μακεδονίας.
 
To Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!