Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Διεθνές Συνέδριο Επιστήμης της Παράδοσης και της Διατροφής στην Καλαμάτα. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικάνικής Γεωργικής Σχολής. Το κοινό που συμμετείχε από 22 χώρες είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει πληθώρα ερευνητικών εργασιών και διαλέξεων σε θέματα που αφορούσαν στην επεξεργασία και εμπορία τροφίμων και στον αντίκτυπό τους για τον καταναλωτή, στα τρόφιμα και τον πολιτισμό, στο πώς σχετίζονται τα παραδοσιακά τρόφιμα με την τροφή, στις ιδιότητες της υγιεινής διατροφής και των απόψεων των ανδρών και γυναικών, στις διατροφικές τάσεις και στη συνείδηση του καταναλωτή για υγιεινή διατροφή, καθώς και στην παλιά και τρέχουσα κατάσταση των παραδοσιακών τροφίμων. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να εκδοθεί και βιβλίο με τις πλήρεις εργασίες του συνεδρίου.