Το έργο Digi-Meat με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00023 και τίτλο επιχειρησιακού σχεδίου “Aξιοποίηση της τεχνολογίας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο κρέας που παράγεται από τη σπάνια Ελληνική Βραχυκερατική Φυλή” εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2 των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020. Το έργο είναι διάρκειας 24 μηνών.
Στόχοι του Digi-Meat είναι:
Το έργο υλοποιείται από το συντονιστή του έργου Innovation and Impact HUB της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με Green Projects, Agromet, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ENA Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Meat Company, Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης και οι κτηνοτρόφοι Αβράαμ Δαυιδ, Ιωάννης Κιτσουκάκης, Καμπουρ Μπετιουλ και Μολα Αλη Φατμε.