ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
2η Συνάντηση εργασίας ομάδας έργου Mountain Meat
20. 11. 2023
Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του έργου Mountain Meat, στον Κένταυρο Ξάνθης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
Σκοπός της συνάντησης, η γνωριμία με τις περιοχές βόσκησης του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής του Δήμου Μύκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων, ο τρόπος και η πορεία υλοποίησης του έργου Mountain Meat. 
 
Αντικείμενο του έργου Mountain Meat, είναι η διαχείριση της Κόκκινης Φυλής βοοειδών της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών διαχείρισης βοσκοτόπων.
 
Απώτερος σκοπός του έργου, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του κρέατος των γηγενών και ελευθέρας βοσκής φυλών, είναι η δημιουργία ενός brand υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις αγορές των αστικών κέντρων μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες εξέλιξης για τους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας.
 
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, η εταιρεία Agromet IKE, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης, η Κτηνοτροφική Μονάδα Συμεών Ζευκίδη, η Κτηνοτροφική Μονάδα Όλγας Κεϋβανίδου, η Κτηνοτροφική Μονάδα Ελευθέριου Τσορμπατζίδη, η Κτηνοτροφική Μονάδα Νικόλαου Τσορμπατζίδη.
 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!