ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
9 «ναυαγοί», 1 πνευστή σωστική σχεδία, 24 ώρες στη θάλασσα 1ηάσκηση επιβίωσης στη θάλασσα
13. 11. 2019

Στις 18 Οκτωβρίου 2019 το πρωί ξεκίνησε για τους αποφοίτους του προγράμματος Εναλλακτικού Τουρισμού – σε πραγματικές συνθήκες – η 24ωρη άσκηση επιβίωσης στη θάλασσα μέσα σε μια πνευστή σωστική σχεδία, στην Ν. Αγχίαλο, τέσσερα ναυτικά μίλια από την ακτή.

Οι «ναυαγοί» περισυλλέχθηκαν την επόμενη ημέρα από τα διασωστικά σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τα ελικόπτερα της Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν αφενός η  εκπαίδευση των αποφοίτων σε θέματα ασφάλειας και επιβίωσης στη θάλασσα και σε πρακτικό επίπεδο και αφετέρου η

διερεύνηση και αξιολόγηση των σωστικών μέτρων και τρόπων ανίχνευσης και εντοπισμού ενός liferaftπου παρασύρεται από τον άνεμο.

Σύντομα θα ακολουθήσει τετράωρη θεωρητική εκπαίδευση ενώ θα συνταχθεί από την ΕΟΔ Έκθεση συμπερασμάτων προς διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

Η άσκηση αυτή υλοποιήθηκε από την  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή,το Λιμενικό Σώμα, την 111 Πτέρυγα Μάχης την  Πολεμική Αεροπορία, την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής,  το ΕΚΑΒ, την ΕΜΥ, την εταιρεία σωστικών μέσων Lalizas,την εταιρεία υπηρεσιών γεωπληροφορικής TerraSpatium, και την Aegean.

9 «ναυαγοί», 1 πνευστή σωστική σχεδία, 24 ώρες στη θάλασσα  1ηάσκηση επιβίωσης στη θάλασσα
9 «ναυαγοί», 1 πνευστή σωστική σχεδία, 24 ώρες στη θάλασσα  1ηάσκηση επιβίωσης στη θάλασσα
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!