Το Σάββατο 31 Απριλίου με τη βοήθεια του έμπειρου μάγειρα και εκπαιδευτή μαγειρικής Τάσου Χριστόπουλου, οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος για τον Εναλλακτικό Τουρισμό είχαν τη δυνατότητα να χαρτογραφήσουν τη διατροφική παράδοση και τη σύγχρονη γαστρονομία της Μακεδονίας. Παράλληλα, συζήτησαν για τις δυσκολίες που συναντά ο μάγειρας ως επαγγελματίας και τις δεξιότητες, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες που χρειάζεται να αναπτύξει ώστε να συμβάλει από τη θέση του στην κατά τόπους βιώσιμη ανάπτυξη.