Ένας σύλλογος γυναικών που ιδρύθηκε το 1999, προσπαθεί να αναβιώσει μια παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου και να παράγει μια γνωστή παραδοσιακή μελάσα ζαχαροκάλαμου (σιρόπι). Ξεκινώντας από την καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου, το χυμό του, το ψήσιμο, τη συσκευασία και την τυποποίησή του, καταλήγουν σε ένα τελικό προϊόν που ονομάζεται Πετιμέζι. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του προϊόντος υπάρχουν πολλοί περιορισμοί που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και το κόστος εργασίας. Το γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων μέσω του προγράμματος “Ευδόκιμη Γη» ανέπτυξε ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της γραμμής παραγωγής και της εμπορίας του προϊόντος. Στις 17 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Γενισέα ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του συλλόγου των γυναικών και των εκπροσώπων του Γραφείου Στρατηγικών Προγραμμάτων για την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης.
Επιστημονική Υπεύθυνη δράσης
Δρ. Μαρία Γουγουλή