ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού «F1 in schools»
16. 07. 2022

Την συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικού του σχολικού διαγωνισμού «F1 in schools», που διεξήχθη στο Silverstoneτης Αγγλίας, συμμετείχε η ομάδα LupusRacingτου Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πίστας του Silverstone, από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου. Οι απόφοιτοι Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (φοιτητής στο YALE), Θάνος Συντριβάνης (φοιτητής  στο Pomona College) και Μαρία Ιωάννου (φοιτήτρια από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο  Hamilton College), καθώς και ο καθηγητής Φυσικής του ΓΕΛ, Νίκος Πεγιόπουλος, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην πίστα και το ιστορικό μουσείο της, να θαυμάσουν από κοντά μονοθέσια της F1, να γνωρίσουν στελέχη της και να παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικά με την F1.

Η ομάδα μας Lupus Racing ήταν στις 3 καλύτερες ομάδες του κόσμου της κατηγορίας «sustainability», την 1η  θέση και το βραβείο στην κατηγορία αυτή, κατέκτησε η ομάδα από την Ταϊλάνδη.

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία «το πιο γρήγορο αυτοκίνητο» η LupusRacingβρέθηκε στην 17η θέση και στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 35η θέση από τις 53 συνολικά ομάδες του τελικού.

https://www.facebook.com/100007959107949/videos/1082813295666912/

Το «F1 in schools» είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντοςτων μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με φορείς από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλεύοντας σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, οι μαθητές σχεδίασαν σε Η/Υ μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3DCAD (Computer Aided Design) κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων σε Η/Υ. Η πρόκριση στον παγκόσμιο τελικό ήταν αποτέλεσμα καλά δομημένου πλάνου με ξεκάθαρους στόχους και βλέψεις. Κατευθυντήριες γραμμές της  ομάδας αποτέλεσαν η προώθηση της STEM εκμάθησης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα του project, μηδενίζοντας το αποτύπωμα των ενεργειών.

Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού «F1 in schools»
Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού «F1 in schools»
Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού «F1 in schools»
Συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού «F1 in schools»
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!