ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γυμνάσιο Χασιώτη   /   Διαδικασία Εισαγωγής στο Γυμνάσιο
Γυμνάσιο Χασιώτη
Διαδικασία Εισαγωγής στο Γυμνάσιο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ 
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 Μαΐου 2019

Οι μαθητές - απόφοιτοι άλλων δημοτικών σχολείων, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο Γυμνάσιο της ΑΓΣ πρέπει να λάβουν μέρος σε μια γραπτή αξιολογική διαδικασία. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα κριτήριο για την απονομή των διαθέσιμων υποτροφιών στους μαθητές που διαγωνίζονται για αυτές.
 
Σε αυτή τη γραπτή δοκιμασία μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού της ΑΓΣ, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μια υποτροφία για το Γυμνάσιο.
 
1. Η φετινή γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 10:00 π.μ, στο κτίριο James Hall του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
2. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις το αργότερο στις 9:15π.μ. ώστε να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων του υποψηφίου και να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εξετάσεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους.
 
3. Προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του υποψηφίου, απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή Πιστοποιητικό Ταυτοπροσωπίαςαπό τον Δήμο ή ΚΕΠ (δεν απαιτείται από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής).
 
4. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό (μπλέ ή μαύρα), μολύβι, σβήστρα και χάρακα.
 
5. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τρία διδακτικά αντικείμενα, Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά. Η εξέταση περιλαμβάνει δύο περιόδους. Κατά την πρώτη περίοδο (10:00 - 12:00) οι μαθητές εξετάζονται στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά και κατά τη δεύτερη περίοδο (12:30 - 14:00) στα Αγγλικά. Θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό διάλειμμα από τις 12.00 έως τις 12.15  εντός της αίθουσας εξετάσεων. Κανένας εξεταζόμενος δεν αποχωρεί από την αίθουσα πριν από τις 13.45. 
 
6. Οι γονείς θα πρέπει στις 13:45 να βρίσκονται μπροστά στο κτίριο James Hall για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Κατά την διάρκεια της εξέτασης μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του Εστιατορίου-Καφέ της σπουδαστικής Εστίας Αλίκη Περρωτή για να αναμένουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων. 
 
7. Τα θέματα της γραπτής δοκιμασίας αποβλέπουν στην αξιολόγηση βασικών γνώσεων της διδακτέας ύλης του Δημοτικού σχολείου. Δείγματα θεμάτων της εισαγωγικής γραπτής δοκιμασίας είναι αναρτημένα παρακάτω.
 
8. Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται με άριστα το 100 σε κάθε αντικείμενο και η τελική βαθμολογία προκύπτει με άριστα το 300.
 
9. Η επιτροπή εξετάσεων συνεδριάζει αμέσως μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών και αποφασίζει ποιοι μαθητές θα γίνουν δεκτοί στο Γυμνάσιο, καθώς και ποιοι από αυτούς θα είναι οι αποδέκτες των υποτροφιών.
 
10. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά από λίγες ημέρες ηλεκτρονικά, με email που στέλνεται από το Τμήμα Εγγραφών και Επικοινωνίας της ΑΓΣ.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ενδεικτικά θέματα εξετάσεων για την εισαγωγή στο Γυμνάσιο Χασιώτη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής:

Γλώσσα 1

Γλώσσα 2

Μαθηματικά 1

Μαθηματικά 2

Αγγλικά 1

Αγγλικά 2

Για την Αίτηση Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2019-2020 στο Γυμνάσιο Χασιώτη στον χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πατήστε εδώΕναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο εδώ και να μας τη στείλετε με email ή φαξ. H αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά : 

  • Έλεγχος Προόδου ΣΤ Δημοτικού Α' Τριμήνου
  • Έλεγχος Προόδου  ΣΤ Δημοτικού  Β' Τριμήνου (εφόσον είναι διαθέσιμος)
  • Φωτογραφία Υποψηφίου 

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2019 - 2020 θα γίνονται δεκτές έως 30 Απριλίου 2019.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!