ACADEMICS
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   ΣΑΕΚ

Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων

Οι σπουδές στην ειδικότητα «Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων» παρέχουν πιστοποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές αξίες, απαραίτητες για την επιτυχή ενασχόληση σε επιχειρήσεις του τομέα δευτερογενούς παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί ως εξειδικευμένο στέλεχος  σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νωπών και  μεταποιημένων προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, σε συνεργατικά σχήματα ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.


 

Με ενδιαφέρει,
επικοινωνήστε μαζί μου

Ενημερώθηκα για την πολιτική απορρήτου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής όπως αυτή αναφέρεται στο www.afs.edu.gr/πολιτικές/ και συγκατατίθεμαι στη χρήση και επεξεργασία των στοιχείων μου για τους σκοπούς ενημέρωσής μου.
Εγγραφές

Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων μπορεί να απασχοληθεί σε:
  • Μονάδες συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης και αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών
  • Μονάδες μεταποίησης προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής
  • Εμπορικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων
  • Συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών ή άλλα συνεταιριστικά σχήματα με καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων
  • Εταιρίες παροχής συμβουλευτικής σχετικά με την ίδρυση και των εκσυγχρονισμό μεταποιητικών μονάδων αγροτικών προϊόντων
  • Ατομική επιχείρηση, ως ιδιοκτήτης καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων

επικοινωνήστε με το τμήμα εγγραφών τηλ. 2310 492 810 & 2310 492 854
Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο απόφοιτος της ειδικότητας Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών» είναι ικανός να:
  • Συμμετέχει σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, από την παραλαβή των νωπών προϊόντων μέχρι την αποθήκευση και διακίνηση του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.
  • Προτείνει και συμμετέχει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στην αγορά, από το σχεδιασμό μέχρι την εμπορία του
  • Συλλέγει, επεξεργάζεται και συνδυάζει τα στοιχεία που αφορούν τις προτιμήσεις του καταναλωτή, τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και τους προμηθευτές, τον ανταγωνισμό, τα διαφημιστικά μέσα και την αποτελεσματικότητά τους στην επιτυχή εμπορία ενός αγροτικού προϊόντος
  • Συμμετέχει στη διαδικασία τιμολόγησης των προϊόντων και εύρεσης λύσεων  για τη μείωση του κόστους παραγωγής
  • Υποστηρίζει ή και διαχειρίζεται τη διοικητική λειτουργία της επιχείρησης
  • Μελετά και ενσωματώνει διαδικασίες καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων
  • Εξασφαλίζει την εφαρμογή διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, σύμφωνων με συγκεκριμένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας
Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις αίθουσες και τα εργαστήρια του νέου εκπαιδευτικού κέντρου «Αλίκη Περρωτή» και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής (εργαστήριο ανάπτυξης νέων προϊόντων, οινοποιείο, κέντρο ελιάς, γαλακτοκομείο, τυροκομείο, τυποποιητήριο-συσκευαστήριο λαχανικών κλπ).
 
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής λειτουργούν πιστοποιημένα εκπαιδευτικά και εξεταστικά κέντρα που δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παραλάβουν τα παρακάτω πιστοποιητικά:
  • Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων μέσω του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού και εξεταστικού κέντρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων 
  • Δίπλωμα Χειριστή Γεωργικού Ελκυστήρα μέσα από εξετάσεις
Τέλος, μέσω του Κέντρου Δια βίου Μάθησης 2 της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προσφέρονται σεμινάρια ενηλίκων σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα, τα οποία μπορεί να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές παράλληλα με τις σπουδές τους.
Μάθετε περισσότερα
Εγκαταστάσεις
Το Ι.ΙΕΚ στεγάζεται στο νεόδμητο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή». Το Κέντρο αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τ.μ...
Υπηρεσίες
Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ι.ΙΕΚ.
Υποτροφίες
Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προσφέρει σπουδές σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα.
Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Σας παρουσιάζουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ι.ΙΕΚ.
Σπουδές στον αγροδιατροφικό τομέα

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής - που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 - προσφέρει σπουδές σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!