ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Εκπαίδευση Ενηλίκων   /   Σεμινάρια   /   Λίστα Σεμιναρίων
Λίστα Σεμιναρίων
Οινογευστικές & Οινολογικές συναθροίσεις
Έλενα Μπατσίλα
Ξεκίνημα: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
Διάρκεια: 28 ώρες ; 12 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Εαρινό Τετάρτη 5:30-7:30 & 5:30-8 μμ

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει και αναλύει  τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών και διεθνών ποικιλιών οινοποίησης. Περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους παράγονται  τα λευκά, τα ερυθρά αλλά και τα ροζέ κρασιά. Επεξηγεί και ερμηνεύει την ισχύουσα Νομοθεσία για τα Ελληνικά κρασιά. Παρουσιάζει τις συνθήκες που πρέπει να φυλάσσονται  τα κρασιά, πως  σερβίρονται καθώς  και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους με τα εδέσματα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες κρασιών από γνωστά οινοποιεία της Β. Ελλάδος*.

 Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν την κοινωνική και την οικονομική σημασία που έχει το αμπέλι και το κρασί για την Ελλάδα.              
  • Να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών ποικιλιών.              
  • Να περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους παράγονται οι διάφοροι τύποι κρασιών.
  • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία αλλά και να ερμηνεύουν τις ετικέτες τους.
  • Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν την ιδανική κάβα διατήρησης των κρασιών.
  • Να υιοθετούν τους σωστούς κανόνες σερβιρίσματος των κρασιών.
  • Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία υποστηρίζεται επιπλέον με την εκπαίδευση της οσφρητικής τους ικανότητας με το “Le nez du vin” , ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

* Χρόνια υποστηρίζουν με τη χορηγία οίνων τα παρακάτω οινοποιεία:

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Τεχνολόγους Τροφίμων  & Διατροφής που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κρασιού.
  • Αποφοίτους Τουριστικών Επαγγελμάτων (κυρίως Ξενοδ/κων Επιχειρήσεων και Μαγειρικής)
  • Σε κάθε οινόφιλο καταναλωτή
  • Σε νέους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού με έμφαση την εστίαση

Κόστος: 220 € κατ΄άτομο που περιλαμβάνει σημειώσεις, Πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή"  καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος για τα
σεμινάρια ενηλίκων