ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Εκπαίδευση Ενηλίκων   /   Σεμινάρια   /   Λίστα Σεμιναρίων
Λίστα Σεμιναρίων
Γαλακτοκομία
Ν.Κεφάλας, Σ. Σουγλής, Δρ. Κ. Ζηνοβιάδου, Ν. Γκιζγκής
Ξεκίνημα: -
Διάρκεια: 42 ώρες ; 14 συναντήσεις
Ημέρες / Ώρες: Χειμερινό & Εαρινό Τετάρτη 5-8 & 5-9 μμ

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου ή μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντων αυτού. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα αναπτύσσονται οι φυλές των ζώων και η παραγωγικότητα, οι συνθήκες παραγωγής άριστης ποιότητας γάλακτος και η παραλαβή-η αποθήκευση-η δειγματοληψία-οι εξετάσεις για την ποιότητα του γάλακτος. Επιπλέον, αναλύεται η μεθοδολογία επεξεργασίας και μεταποίησης γάλακτος και η διαδικασία παρασκευής γιαουρτιού και βουτύρου. Επίσης, παρουσιάζονται οι υποδομές και ο εξοπλισμός που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός γαλακτοκομείου, η υγιεινή και οι απολυμάνσεις που επιβάλλονται, η διασφάλιση ποιότητας, η βιοασφάλεια και η ιχνηλασιμότητα και τα υλικά συσκευασίας.

*Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάποια πρακτικά μαθήματα πρέπει να γίνουν πρωινές ώρες για την παρακολούθηση της παραγωγής

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τις γενικές αρχές που διέπουν την τεχνολογία του γάλακτος
  • Να παραλαμβάνουν και να αποθηκεύουν το γάλα με ασφάλεια
  • Να κάνουν δειγματοληψία και να εκτελούν βασικές εργαστηριακές εξετάσεις γάλακτος
  • Να παρασκευάζουν Γιαούρτη, Βούτυρο & Παγωτό
  • Να κατανοήσουν την έννοια της τυποποίησης και της βιοασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων
  • Να είναι ενήμεροι για τα υλικά συσκευασίας και τις νέες τάσεις
  • Να συμμετέχουν στη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας σε ένα γαλακτοκομείο
  • Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να εκτελούν σωστά τις απολυμάνσεις που απαιτούνται σε ένα γαλακτοκομείο
  • Να γνωρίζουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό ενός γαλακτοκομείου και τα πρακτικά θέματα συντήρησης, καθαρισμού και απολύμανσης του εξοπλισμού
  • Να γνωρίζουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας ενός γαλακτοκομείου

Μετά από θεωρητική και πρακτική άσκηση, η ACTA είναι ο οργανισμός που εκδίδει το πιστοποιητικό Τεχνίτη Τυροκομίας με ειδίκευση στην Γαλακτοκομία. Η ACTA είναι φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού,που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι να παρέχει πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Κτηνοτρόφους
  • Τεχνολόγους τροφίμων
  • Τυροκόμους
  • Και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά σε γαλακτοκομικές μονάδες

Κόστος: 390€ κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει CD με σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο βουστάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος για τα
σεμινάρια ενηλίκων