Η ΑΓΣ
Η ΑΓΣ   /   Πρόεδρος   /   Στρατηγικός Σχεδιασμός
Πρόεδρος
Στρατηγικός Σχεδιασμός
Perrotis College

Αν και το Perrotis College είναι ένα ίδρυμα μόλις 22 ετών, έχει ήδη καταφέρει να καινοτομήσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό τοπίο, στους τομείς της γεωργικής και περιβαλλοντικής επιστήμης, της τεχνολογίας τροφίμων και των συναφών τομέων. Ξεχωρίζοντας από αντίστοιχα ιδρύματα στην Ελλάδα, το Perrotis College αποτελεί το δυναμικό σύνδεσμο μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας μέσω ανάληψης προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας σε συνεργασία με επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Το Perrotis College δρα καταλυτικά στην πρόοδο του τομέα και ενθαρρύνει συνέργειες που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν τεχνογνωσία στο πεδίο.

Το Perrotis College έχει επίσης δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως το UC Davis, το Worcester Polytechnic Institute, το Rutgers University, το St. Leo University, το California State University στο Fresno και πολλά άλλα.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, το Κολέγιο θα επιδιώξει να εμβαθύνει αυτές τις συνεργασίες και να χτίσει καινούριες – τόσο με ακαδημαϊκά ιδρύματα όσο και με επιχειρήσεις. Η νέα Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών που άνοιξε τις πόρτες της το Σεπτέμβριο του 2017, όχι μόνο θα επεκτείνει το εύρος των διαθέσιμων προγραμμάτων αλλά θα καθιερώσει και τη Σχολή ως κορυφαίο ίδρυμα εφαρμοσμένης έρευνας. Τα προπτυχιακά προγράμματα του Perrotis College επίσης θα επωφεληθούν με την προσθήκη νέων ειδικοτήτων στο άμεσο μέλλον. 

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Λύκειο της Σχολής, με ιστορία 114 ετών συνεισφοράς στον ελληνικό πρωτογενή τομέα και στην ελληνική εκπαίδευση γενικότερα, παραμένει πιστό στην αποστολή του ιδρύματος, προσφέροντας παράλληλα πρωτοποριακά προγράμματα της εκπαίδευσης STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Περιβάλλον, Γεωργία, Μαθηματικά).

Καθώς ο αγροδιατροφικός τομέας διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο με βάση επιστημονικές αρχές και μεθόδους, η Σχολή προσπαθεί να εναρμονίσει τη γεωργική πρακτική με την επιστημονική ακρίβεια. Προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις μεταβαλλόμενες αυτές ανάγκες, προσφέρει δύο παράλληλα προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και το Γενικό Λύκειο.

Η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχει αλλάξει ήδη το πρόσωπο της παραδοσιακής επαγγελματικής κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα. Τα προγράμματα μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεπερνούν τις τυχόν τεχνικές δεξιότητες, να προσφέρουν στους μαθητές τη βάση γνώσεων που θα χρειαστούν στον απαιτητικό κόσμο της αγροδιατροφικής παραγωγής, ενώ παράλληλα χτίζουν ευσυνειδησία σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι πρακτικές τους στην υγεία, τους φυσικούς πόρους και τη βιωσιμότητα της φύσης. Επενδύουμε στην ανάπτυξη αυτής της προσπάθειας και εξασφαλίζουμε το υψηλότερο επίπεδο τεχνικής επάρκειας παράλληλα με μια ισχυρή θεωρητική και επιστημονική βάση.

Το Σεπτέμβριο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία Γυμνασίου, με στόχο την ομαλότερη και πιο αποτελεσματική μετάβαση των μαθητών μας στο Λύκειο. Η δημιουργία του Γυμνασίου θα επιτρέψει στους μαθητές μας να ακολουθήσουν το μοναδικό STEAM πρόγραμμα που εφαρμόζεται και στο Λύκειο καθ 'όλη τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών τους. Παραμένουμε πιστοί στην δέσμευσή μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο των μαθητών μας.  

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τα σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Σχολής (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) είναι τα μοναδικά σχολεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Εκπαιδεύουμε τους μικρούς μαθητές μας να μαθαίνουν μέσω της εξερεύνησης, της κριτικής σκέψης και της επιστημονικής ακρίβειας με ευχάριστες και συναρπαστικές μεθόδους. Η διδασκαλία της τεχνολογίας και της αγγλικής γλώσσας τους προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση.

Καθώς προχωράμε στην πρώτη αποφοίτηση του Δημοτικού Σχολείου, προετοιμαζόμαστε για την ίδρυση ενός ισχυρού Γυμνασίου, με στόχο την ομαλότερη και πιο αποτελεσματική μετάβαση των μαθητών μας στο Λύκειο. Η δημιουργία του Γυμνασίου θα επιτρέψει στους μαθητές μας να ακολουθήσουν το μοναδικό STEAM πρόγραμμα στη χώρα καθ 'όλη τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών τους.

Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και οι φυσικοί μας πόροι και το περιβάλλον υποφέρουν από τις επικίνδυνες επιπτώσεις που φέρνει η υπερβολική χρήση, το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής στοχεύει στη βελτίωση του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της διδασκαλίας αειφόρων μεθόδων που θα βελτιώσουν τις αποδόσεις και την παραγωγή τροφίμων.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τον αριθμό προϊόντων που παράγει η Σχολή, με τη προσθήκη ημίσκληρου τυριού από αγελαδινό γάλα και γιαουρτιού. Επιδιώκουμε παράλληλα να ενισχύσουμε το ερευνητικό μας αποτύπωμα και την ταυτότητά μας ως ένας από τους πιο αξιόπιστους καινοτόμους τροφίμων στην Ελλάδα (στο παρελθόν η Σχολή εισήγαγε στην ελληνική αγορά τα Ω3 αυγά και το παστεριωμένο γάλα).

Προτεραιότητά μας αποτελεί πάντα και η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης των αποβλήτων και η αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και των δεοντολογικών, βιώσιμων πρακτικών. Επιδιώκουμε συνεχώς να γινόμαστε ενεργειακά πιο αποδοτικοί σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!