Γ.Γκατζώλης, Ε. Μπατσίλα
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον υπέροχο κόσμο του κρασιού. Παρουσιάζει όλη τη διαδικασία οινοποίησης από τον τρύγο μέχρι την εμφιάλωση. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται η πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών, η διαδικασία του τρυγητού, οι διορθώσεις στην σταφυλομάζα, η διαδικασία (πορεία) λευκής και ερυθρής οινοποίησης, οι εργασίες και η φροντίδα των κρασιών στο κελάρι του οινοποιείου, η σταθεροποίηση των κρασιών και η εμφιάλωσή τους. Πραγματοποιείται επίσης οινογευστική δοκιμή.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
-
Να μάθουν την σημασία που έχει η παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσης των σταφυλιών στον καθορισμό του τρυγητού.
-
Να μάθουν πως πραγματοποιούνται οι τυχόν απαραίτητες διορθώσεις στην σταφυλόμαζα.
-
Να μάθουν τις διαδικασίες οινοποίησης λευκών και ερυθρών κρασιών.
-
Να διαχειρίζονται κατάλληλα τα σταφύλια που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή διαφόρων τύπων κρασιού.
-
Να μπορούν να εφαρμόσουν έχοντας εξοικειωθεί τις τεχνικές λευκής και ερυθρής οινοποίησης
-
Να μπορούν να διαχειριστούν τις διάφορες φροντίδες των κρασιών στο κελάρι του οινοποιείου αλλά και τις απαραίτητες διαδικασίες για την εμφιάλωση των κρασιών.
-
Να μπορούν να δοκιμάζουν κρασιά
Σε ποιους απευθύνεται:
-
Τεχνολόγους τροφίμων & Διατροφής που θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην παραγωγική διαδικασία του κρασιού.
-
Νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο κρασί.
-
Ερασιτέχνες παραγωγούς δηλαδή ανθρώπους που ασχολούνται κυρίως με την «χωρική οινοποίηση»
-
Σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αναπτύξει τις γνώσεις στην παραγωγή κρασιού
Κόστος: 240 € κατ΄άτομο το οποίο περιλαμβάνει CDμε τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο Κρίνος Olive Center.