Περιγραφή Σεμιναρίου
Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου ή μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντων αυτού. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα αναπτύσσονται οι φυλές των ζώων και η παραγωγικότητα, οι συνθήκες παραγωγής άριστης ποιότητας γάλακτος και η παραλαβή-η αποθήκευση-η δειγματοληψία-οι εξετάσεις για την ποιότητα του γάλακτος. Επιπλέον, αναλύεται η μεθοδολογία επεξεργασίας και μεταποίησης γάλακτος και η διαδικασία παρασκευής γιαουρτιού και βουτύρου. Επίσης, παρουσιάζονται οι υποδομές και ο εξοπλισμός που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός γαλακτοκομείου, η υγιεινή και οι απολυμάνσεις που επιβάλλονται, η διασφάλιση ποιότητας, η βιοασφάλεια και η ιχνηλασιμότητα και τα υλικά συσκευασίας.
*Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάποια πρακτικά μαθήματα πρέπει να γίνουν πρωινές ώρες για την παρακολούθηση της παραγωγής
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
Μετά από θεωρητική και πρακτική άσκηση, η ACTA είναι ο οργανισμός που εκδίδει το πιστοποιητικό Τεχνίτη Τυροκομίας με ειδίκευση στην Γαλακτοκομία. Η ACTA είναι φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού,που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι να παρέχει πιστοποιήσεις γνώσεων και δεξιοτήτων.
Σε ποιους απευθύνεται:
Κόστος: 390€ κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει CD με σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο βουστάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.