ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Engineering with mud
17. 02. 2017

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Μικροί μηχανικοί”, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου αφού προβληματίστηκαν με τα παρακάτω ερωτήματα: “Τι χρειάζεται για να φτιάξω μία σταθερή κατασκευή από λάσπη; Πόσο νερό θα χρειαστεί; Τι θα γίνει αν ρίξουμε πολύ νερό; Ποια εργαλεία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να με βοηθήσουν στην κατασκευή μου; Τι θέλω να φτιάξω; Μπορώ να φτιάξω μία ψηλή κατασκευή μόνο με λάσπη;”, φόρεσαν τις γαλότσες τους και επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο αναζητώντας απαντήσεις.

Πήραμε φτυάρια και ξεκινήσαμε να ανοίγουμε μεγάλες τρύπες στο χώμα, ρίξαμε νερό και φτιάξαμε λάσπη, την οποία χρησιμοποιήσαμε για να χτίσουμε ψηλά κτίρια. Για να έχουν τα σπίτια μας ύψος χρησιμοποιήσαμε ξυλάκια στη βάση τους, τα οποία καλύψαμε με την λάσπη. Εκτός από κτίρια, φτιάξαμε αυλάκια με μεγάλο βάθος μέσα από τα οποία ταξίδευε το νερό από την μία άκρη στην άλλη, ενώνοντας τα κτίρια που φτιάξαμε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!