ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Παιδικός Σταθμός   /   Blog
Blog
Το σύννεφο έφερε βροχή!
02. 02. 2017

Τα Φυλλαράκια 2 έκλεισαν τα μάτια τους και χρησιμοποίησαν όλες τους τις αισθήσεις για να περιεργαστούν ένα… απαλό, άσπρο και ελαφρύ υλικό! «Τι μας θυμίζει τελικά το βαμβάκι; Ας φανταστούμε ότι το βαμβάκι είναι ένα συννεφάκι που βρίσκεται ψηλά στον ουρανό!».

Με τις συμβουλές του Δόκτωρ Μουστάκα, οι μαθητές μας, πραγματοποίησαν το πρώτο τους πείραμα. 1ο Βήμα: Τι θα συμβεί όταν σιγά – σιγά ρίξουμε νερό στο βαμβάκι; Οι μικροί επιστήμονες διασκέδασαν όλη τη διαδικασία, παρατήρησαν ότι το βαμβάκι βαραίνει και στο τέλος αρχίζει να στάζει… όπως ακριβώς ένα συννεφάκι που γεμίζει νερό και στο τέλος βρέχει. 

Όμως, δεν μείναμε μόνο εκεί! Χρησιμοποιήσαμε τη φαντασία μας και αφού παρατηρήσαμε τον ουρανό, αποτυπώσαμε στα τετράδιά μας, όλα τα παράξενα και όχι σχήματα που σχηματίζουν τα συννεφάκια στον ουρανό… Φάλαινες, τρένα και σκυλάκια είναι μερικές από αυτές!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος