ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Νηπιαγωγείο   /   Blog
Blog
Προσανατολιζόμαστε με βοηθό μας την πυξίδα
14. 05. 2017

Σήμερα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έκαναν εξερεύνηση με την πυξίδα στο campusτης Σχολής. Αφού μάθαμε να χρησιμοποιούμε την πυξίδα την πήραμε όλοι εκ περιτροπής και κατευθυνθήκαμε αρχικά βόρεια. Στην πορεία μας συναντήσαμε, θάμνους λεβάντας και μαζέψαμε μερικά κλαδάκια. 

Έπειτα, η πυξίδα μας οδήγησε μέσα από θάμνους και χωράφια και έτσι η εξερεύνηση μας πήρε διασκεδαστική τροπή. Όταν πια φτάσαμε στο φράχτη της Σχολής, αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε δυτικά, αλλά αυτό αποδείχτηκε πιο δύσκολο από ότι να βρούμε το Βορρά στην πυξίδα. Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία λοιπόν και μάθαμε πως να βρίσκουμε και τα άλλα σημεία του ορίζοντα με τη βοήθεια της πυξίδας. 

Πηγαίνοντας δυτικά και αφού ξεκουραστήκαμε στη σκιά ενός δέντρου, συναντήσαμε έναν σκαντζόχοιρο αλλά και μία φωλιά πουλιών, την οποία είχαν φτιάξει σε κάποιο δέντρο. Στο τέλος κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι γυρίσαμε στο σχολείο μας να φάμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!